Hoe kijk ik storingsvrij televisie?

Wanneer je televisiebeeld verstoord is, is het raadzaam om eens te kijken naar je huidige kabels en connectoren (verbindingsstekkers). Zijn deze oud of van slechte kwaliteit, dan is daar eenvoudig iets aan te doen.

Vervangen coaxkabel

De coaxkabel is de kabel van je televisie-aansluiting naar je televisie of mediabox. Deze kun je eenvoudig vervangen door de aanwezige kabels te verwijderen en de nieuwe kabel in te pluggen. 

Afhankelijk van de lengte die je nodig hebt, kies hiervoor kabel> juiste uit de webshop. Deze kabel zijn kant en klaar en dus de makkelijkste oplossing.  Wanneer je de kabel nog door gaten of leidingen in muren of plafonds moeten, dan past dat niet wanneer de connectoren al bevestigd zijn. In dat geval kun je ook een losse kabel en connectoren (verbindingsstekkers) kopen en deze zelf 

Afhankelijk van de lengte die je nodig hebt kies je voor een aansluitkabel of installatiekabel en een setje connectoren. Van de kabel strip je eerst de buitenmantel. Als de buitenmantel verwijderd is, vouw je de kopermantel naar achteren over de buitenmantel heen. Strip nu een stukje van de kernmantel. Zorg ervoor dat de kopermantel geen contact maakt met de kern, die kan kortsluiting veroorzaken. Bevestig de connector volgens de aanwijzing op de verpakking.

Splitter of versterker vervangen

Maak je gebruik van een splitter of versterker, dan is het raadzaam deze ook te vervangen. Kijk goed wat voor soort splitter je hebt. Dit kan een een IEC splitter zijn waarvan je de snoeraansluitingen zonder schroefdraad in elkaar kan schuiven. Of een F-splitter, deze heeft schroefdraad. Bij het vervangen van een versterker heb je behalve de versterker zelf ook de aansluitmaterialen nodig. Monteer de versterker of de splitter volgens de aanwijzingen op de verpakking.