Een extra internetverbinding nodig of een aansluiting voor uw iPTV settop box en geen mogelijkheid voor een extra netwerkkabel? Deze internetverdubbelaar is de oplossing!

Met deze UTP optimizer UTOP® verzendt u twee internetsignalen of een internetsignaal met een iPTV signaal, onafhankelijk van elkaar over dezelfde CAT5E kabel.

Stapt u over van Ziggo naar KPN (ADSL) of naar een glasvezelverbinding? Dan heeft u netwerkkabels nodig om uw apparatuur met het modem te verbinden.

Extra netwerkkabels trekken is niet altijd eenvoudig. Geen ruimte in de doorvoerbuizen (of geen doorvoerbuizen beschikbaar) is een veel voorkomend probleem. Ook het trekken van nieuwe netwerkkabels via een kruipruimte is niet altijd mogelijk.

Maar heeft u al een netwerkkabel en is een tweede internetverbinding nodig? Dan is de UTP optimizer UTOP® een uitstekende en kostenefficiënte oplossing! Er is geen Ethernetswitch nodig (en dus ook geen extra stopcontact en geen extra energiekosten), de installatie is eenvoudig, snel en vele malen opnieuw te maken.

De montage is zeer eenvoudig en gaat zonder speciaal gereedschap:

  1. Sluit twee LAN uitgangen van uw router, kabelmodem of switch op de beide ingangen van de UTP optimizer-1 aan. Gebruik hiervoor de meegeleverde patchkabeltjes.
  2. Verbind de uitgang van de UTP optimizer-1 met de bestaande CAT5E kabel,
  3. Sluit aan het eind van die kabel de UTP optimizer-2 aan en
  4. Verbind de beide uitgangen met de randapparatuur.